"}}]}}

Wat is de postcode? - 2024 (2024)

Een postcode is een systeem dat is samengesteld uit postcodes die zijn gebruikt door de US Postal Service uit het jaar 1963. ZIP is een acroniem dat staat voor Zone Improvement Plan. Wanneer afzenders de postadrescode gebruiken, die bestaat uit vijf cijfers, wordt de e-mail effectiever en sneller verzonden, vandaar de naam. Het primaire formaat van de ZIP-code bestaat uit vijf cijfers. In 1983 werd 'ZIP +4' een uitgebreide code geïntroduceerd; het bevatte de vijf cijfers, een koppelteken en nog vier cijfers die werden toegevoegd aan de orders om de bestemming nauwkeuriger te lokaliseren. De US Postal Service registreerde oorspronkelijk de term 'postcode' als dienstmerk, maar is sindsdien verlopen.

Geschiedenis van de postcode

De context van postcodes die is gestart met zonenummers of het postdistrict. In 1943 was er de implementatie van postcodes voor enkele grote steden door de US Post Office Department (USPOD). Tijdens de vroege jaren 1960, was een meer strategisch systeem vereist dat leidde tot de introductie van niet-verplichte vijfcijferige postcode's op 1 juli 1963, door het hele land. Op 1 oktober 1963 werd publicatie 59 uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van het postkantoor, met afkortingen die worden gebruikt met de postcode. Het is een lijst van twee letters van een afkorting van de staat, geschreven in hoofdletters. Eerder werd echter gesuggereerd dat het hoofdlettergebruik van afkortingen tussen twee en vijf letters zou zijn. Het idee van een tweeletternorm op 'publicatie 59' was gebaseerd op een maximale positielijn van 23 omdat algemeen werd aangenomen dat het een efficiëntere lijncapaciteitbasis voor primaire adresseringssystemen zou zijn. De tweecijferige afkorting wordt dan gevolgd door een lange stadsnaam die ook is geïntegreerd in een meerletterige staat, bijvoorbeeld 'Sacramento, Calif' zou worden gecombineerd met de postcode van het gebied. Deze afkortingen zijn echter niet veranderd, behalve in 1969, toen de Canadese postdienst verzocht om de afkorting van Nebraska in NE te veranderen van NB, zodat mensen kunnen stoppen met verwarring met de Canadese provincie New Brunswick.

In 1944 diende Robert Moon, die wordt beschouwd als de uitvinder van de postcode, het idee in terwijl hij werkte als postinspecteur. Hij wordt toegeschreven aan de eerste drie cijfers die het sec-centrum beschrijven dat ook bekend staat als de sectionele centrumfaciliteit (SCF). De SCF is degene die de post met de eerste drie cijfers in hun postcodes sorteert naar alle postkantoren voordat deze wordt gesorteerd op de laatste twee cijfers en later naar overeenkomstige kantoren wordt verzonden. Deelcentra zijn echter niet toegankelijk voor het publiek en leveren geen post, waarbij de meerderheid van de werknemers in nachtdienst werkt. 'S Middags wordt de post die op de postkantoren wordt verzameld vervolgens naar de opgegeven SCF gestuurd en' s nachts gesorteerd. De laatste twee cijfers in de grotere steden kwamen overeen met het oudere nummer van de postzone. In 1967 werd het echter een must voor bulkmailers van de tweede en tweede klasse, wat leidde tot de invoering van het systeem.

ZIP + 4

in 1983 breidde de US Postal Service het ZIP Code-systeem uit tot ZIP + 4, ook wel bekend als 'plus vier codes', 'add-ons' of 'add-on codes'. Het systeem gebruikt een eenvoudige vijfcijferige code samen met vier extra cijfers die een geografisch segment identificeren binnen een uit vijf cijfers bestaand leveringsgebied, zoals een groep appartementen of een stedelijk blok. Het gebruik van een extra identifier is om te helpen bij het bezorgen en sorteren van mail. De regel van postbussen vereist dat elke doos zijn ZIP plus vier codes bevat, samen met een add-oncode die meestal de laatste vier cijfers van het vaknummer zijn, nul plus de laatste drie cijfers van het boxnummer. Ten slotte, als de cijfers van het vak minder dan vier zijn, worden nullen vóór het vaknummer toegevoegd en vormen zo een viercijferig nummer.

Postal Barcode

Een postcode wordt meestal geïnterpreteerd als een Intelligente Mail-streepjescode die op het poststuk wordt afgedrukt, waardoor het voor de geautomatiseerde machines eenvoudiger wordt om e-mail te categoriseren. De afzender kan een streepjescode afdrukken, maar het wordt aanbevolen dat u het postkantoor toestemming geeft om het te doen wanneer ze het stuk verwerken. Het postkantoor maakt gebruik van OCR-technologie, hoewel het soms nodig is dat een mens het adres leest en invoert. Bij verzending ontvangen klanten die bulkpost verzenden meestal een korting als ze de post voorschrijven of de streepjescode afdrukken. E-maillijsten moeten worden gestandaardiseerd met bijgewerkte versies van het Coding Accuracy Support System (CASS), een geaccrediteerde software die niet alleen de correcte ZIP plus vier code, maar ook een extra twee cijfers die het specifieke afleverpunt vertegenwoordigen, verifieert, maar ook toevoegt. De post moet in een bepaald schema worden gesorteerd, een zip met 11 cijfers met ten minste 150 postzendingen en vergezeld gaan van documentatie van verificatie. PAVE-gecertificeerde software neemt dergelijke stappen, inclusief het afdrukken van de adresetiketten voor de barcode evenals de lade- of zaklabels. Daarom bestaat elk van de verzendbare punten in de staten uit een 12-cijferig nummer.

Structuur

In de VS worden bezorgingspunten aangeduid met ZIP-codes en stations overzee inclusief territoria voor hun strijdkrachten. De Republiek van de Marshall-eilanden, de Republiek Palau en de onafhankelijke naties van de Federale Staten van Micronesië hebben elk een ZIP-code in het Amerikaanse postsysteem dat wordt beheerd door een Compact of Free Association. Op dezelfde manier wordt post die naar het buitenland wordt verzonden naar Amerikaanse diplomatieke missies vaak behandeld alsof deze is bedoeld voor een adres in Washington, DC. Diplomatieke post bestaat uit een viercijferig zaknummer voor diplomatieke post, dat niet alleen wordt gebruikt als een bouwnummer, maar ook als de stad waar de ambassade is gevestigd, en wordt gecombineerd met de term plaats, die de naam van de straat vormt.

ZIP-codes worden meestal aangeduid met nummers die beginnen met het eerste cijfer dat een specifieke groep van Amerikaanse staten vertegenwoordigt. Zowel het tweede als het derde cijfer vertegenwoordigen een gebied in die groep, de alfabetische volgorde komt dan na de numerieke volgorde. Hoewel het idee van ZIP Codes was bedoeld voor systematische postbezorging, bestaan ​​er enkele omstandigheden waarin ZIP Codes de staatsgrenzen overschrijden, een goed voorbeeld zijn militaire faciliteiten.

Wat is de postcode? - 2024 (2024)

FAQs

Wat is de postcode? - 2024? ›

Postcode 2024 ligt binnen de gemeente Haarlem.

Wat is de postcode in Amerika? ›

Postcodes in de Verenigde Staten zijn bekend onder de naam ZIP code, een afkorting voor Zone Improvement Plan. Postcodes in de Verenigde Staten bestaan uit vijf cijfers en werden ingevoerd in 1963.

Wat is de postcode van Nederland? ›

De Nederlandse postcode bestaat uit vier cijfers, een spatie en twee letters. Dit geeft een postcode de vorm: 1234␣AB. De cijfers geven de stad, het dorp, de buurt of wijk aan, de letters zijn specifieker en geven de straat of een deel daarvan aan.

Waar is postcode 1234? ›

Over het postcodegebied 1234

Postcode 1234 ligt binnen de gemeente Vaals.

Wat is de postcode van? ›

Een postcode is een korte reeks tekens, vaak tussen de vier en negen cijfers (soms ook letters) lang, die in een postadres wordt opgenomen om het automatisch sorteren van de post (met optische tekenherkenning, OCR) gemakkelijker te maken.

Wat is de postcode van de Verenigde Staten? ›

Een postcode is een vijfcijferige numerieke code die een verzameling postadressen binnen de VS identificeert, om de distributie van post door de USPS te vereenvoudigen . Over het algemeen is een postcode een bezorgingssorteervolgorde en de USPS koppelt geen gebied aan elke postcode.

Hoe weet je wat je postcode is? ›

Door middel van de postcode portal kunnen gemeenten zelf een postcode opzoeken en controleren of een nieuw adres binnen of buiten een bestaande huisnummerreeks valt. Huisnummerreeksen kunnen worden gezocht via de straatnaam in combinatie met de woonplaats (de optie 'Postcode') en via de postcode (de optie 'Adres').

Wat zijn de 4 cijfers van je postcode? ›

Een Nederlandse postcode bestaat uit 4 cijfers en 2 letters.
  • De eerste twee cijfers verwijzen naar de betreffende geografische regio.
  • De laatste twee cijfers duiden op een kleine woonplaats of wijk binnen een grote plaats.
  • De letters verwijzen naar een groep van ongeveer 25 woningen, bedrijfspanden of postbussen.

Hoeveel postcode zijn er in Nederland? ›

Op het meest gedetailleerde niveau worden ongeveer 420.000 individuele postcodes gepubliceerd. Aan elk gebied is een reeks van demografische en sociaaleconomische variabelen gekoppeld.

Wat is uw postcode? ›

Uw postcode is een korte reeks cijfers en letters aan het einde van uw adres , waarmee het postkantoor de post kan sorteren.

Wat is een postcode? ›

Een mailcode is een driecijferig nummer dat is toegewezen aan het 11-cijferige TIN van een begunstigde en dat dient als een TINS-postadres-identificatie . Mailcodes worden door het systeem in oplopende volgorde toegewezen (tenzij overschreven), beginnend met 000 (dan 001, 002, enz.).

Hoeveel 6 cijferige postcodes zijn er in Nederland? ›

Op dit moment bestaat de totale postcode database van Nederland uit de volgende postcode niveau's en beschikken ze het volgende aantal gebieden: Aantal 6-cijferige postcodegebieden: 458.114 gebieden. Aantal 4-cijferige postcodegebieden: 4.066 gebieden. Aantal 3-cijferige postcodegebieden: 798 gebieden.

Postcode - WikipediaWikipediahttps://nds-nl.wikipedia.org ›

Een postcode is een regeltien tekens dat väke tussen de vier en negen nummers en/of letters laank is. 't Wört dan in 't postadres op-eneumen umme 't...

Hoe vul je Amerikaans adres in? ›

Verenigde Staten
VeldBeschrijving
Adres 1Eerste adresregel
Adres 2Tweede adresregel
PostadresPlaatsnaam voor adressering
Staat/postcodeCode voor de staat (bijvoorbeeld CA), en de postcode (zip code)
1 more row

Wat is de postcode van New York? ›

Hoe is een Amerikaans adres opgebouwd? ›

Ook handig om te weten: het huisnummer staat bij Amerikaanse adressen vóór de straatnaam. Daaronder volgt de plaatsnaam, de afkorting van de staat en de postcode. Het land van bestemming, Amerika, schrijf je in hoofdletters in het Nederlands en Engels op het pakket.

Top Articles
1.3.2. Business Enabling Environment - Overview
Libelium Smart Water Sensor Platform Adds Ion Monitoring - Libelium
Stayton Craigslist
How to Create a Batch File in Windows? - GeeksforGeeks
Blowupgirls Thread
SSD an SATA Anschluss bei Futro S920
Bingo Bling Promo Code 2023
Swgoh Darth Vader Mods
Synovus Banking Hours
Valentina Gonzalez Leak
Crestwood Funeral Home Obituaries Gadsden Al
Franklin City School District - Ohio
What is 2/3 as a decimal? (Convert 2/3 to decimal)
How to track your Amazon order on your phone or desktop
Where to Buy Fresh Masa (and Masa Harina) in the U.S.
Costco Plaza Alhambra Photos
Cdn Bustednewspaper
Best 2 Player Tycoons To Play With Friends in Roblox
Francine weakens moving inland as the storm leaves behind flooding and widespread power outages
Enloe Bell Schedule
Ice Quartz Osrs
Kyle Gibson Stats Vs Blue Jays 5 Games | StatMuse
Kay Hansen blowj*b
Omniplex Cinema Dublin - Rathmines | Cinema Listings
SuperLotto Plus | California State Lottery
Mega Millions Lottery - Winning Numbers & Results
Mychart Login Wake Forest
Affordable Prom Dresses for Women | Fashion Nova
Kemono Party Only Fans
Heyimbee Forum
Cluster Truck Unblocked Wtf
How 'Tuesday' Brings Death to Life With Heart, Humor, and a Giant Bird
Gopher Hockey Forum
Dez Juggs
Proctor Funeral Home Obituaries Beaumont Texas
Zions March Labradors
Mtvkay21
Influencing Factors and Differences in Born Aggregometry in Specialized Hemostaseological Centers: Results of a Multicenter Laboratory Comparison
Operation Fortune Showtimes Near Century Rio 24
William Carey Sdn 2023
Grand Forks (British Columbia) – Travel guide at Wikivoyage
Litter-Robot 3 Pinch Contact & Dfi Kit
Target Savannah Mall Evicted
Lagniappemobile
Subway Surfers Unblocked 76
55Th And Kedzie Elite Staffing
Slug Menace Rs3
Ceton Village Diggy
Vci Classified Paducah
Highplainsobserverperryton
Four Observations from Germany’s barnstorming 5-0 victory over Hungary
Christian Publishers Outlet Rivergate
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6121

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.