Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren - Little Spoon (2024)

door Stefanie 2 Reacties

Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren - Little Spoon (1)Wie jarig is trakteert en dat doe ik vandaag met deze kokos-citroentaartjes. Wat zijn ze lekker en ook heel eenvoudig te maken. Benieuwd naar het recept en een kleine terugblik op mijn jaar? Lees snel verder!

Rollercoaster

Hiep hoi! Vandaag blaas ik een kaarsje extra uit. Inmiddels zijn dat er 33. Ik heb een steeds langere adem nodig om het voor elkaar te krijgen. In de bijna tweeëneenhalf jaar dat ik blog is het een soort traditie om op mijn verjaardag terug te blikken op een jaar en een klein kijkje te geven in mijn hart. Dat wilde ik dit jaar ook doen, maar ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde vertellen. Het was een goed jaar. Natuurlijk met ups en ook echt wel wat downs. De rollercoaster waar ik twee jaar geleden instapte, is nog niet klaar met doordenderen. Toch was het allemaal wat rustiger. Geen ingrijpende beslissingen die mijn leven op z’n kop zette. Stiekem ook best fijn, want die grijze haren die het me opleverde worden er ook niet minder op ;-)

Tot ik vorige week in de auto zat. Onderweg naar Antwerpen. Dit zijn voor mij momenten om na te denken. Dan kan over heel oppervlakkige dingen zijn. Wat doe ik aan naar dat feestje? Of bestel ik straks een cappuccino of een flat white? Maar soms ook over het leven. Wat er speelt, waar ik mee zit, waar ik naar toe wil. Het klinkt misschien heel zwaar, maar in de auto vind ik soms de rust, om gedachten toe te laten waar ik anders geen tijd voor heb. Ik geef social media en mijn telefoon, die soms een tikkeltje teveel in mijn hand zit, daar de schuldvan.

Persoonlijkheidstest

Ineens herinnerde ik me een persoonlijkheidstest die ik heel lang geleden invulde en pas weer onder ogen kwam. Na mijn afstuderen solliciteerde ik voor een baan als intercedent bij een uitzendbureau, waar ik een test voor moest invullen. Als de uitslag van de test ermee door kon en er niet te veel rare dingen instonden, was ik aangenomen. Mijn lover deed onze administratie. Bijna tien jaar later kwam het papier waarop mijn persoonlijkheid beschreven stond weer boven water. Nadat ik het nog eens doorlas werd me direct duidelijk waarom hij de administratie doet en niet ik.

Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren - Little Spoon (2)

Droombaan

Al die jaren geleden als begin twintiger herkende ik mezelf in veel wat omschreven stond, maar nu, als begin (echt heel erg begin) dertiger was het éénop éénmijn persoonlijkheid wat omschreven stond. En dan niet dat ik heel lief en leuk ben, wat natuurlijk wel zo is, maar dan vooral mijn kwaliteiten en mindere punten als het aankomt op werk. Ik vond het zo bizar. Ik realiseerde me dat wat ik nu doe met mijn foodblog, het vrije leven als ondernemer, zelf bepalen wat, hoe en wanneer, nieuwe opdrachten aannemen en vooral herhalende werkzaamheden zoveel mogelijk vermijden, mij als een jas past. En dan niet zo’n oversized model, maar een heel strak gesneden leren bikerjasje. De maker van de test omschreef mij tien jaar geleden, zoals ik nu ben en in het leven sta. Ik wist het al, maar jeetje Little Spoon is mijn droombaan.

Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren - Little Spoon (3)

Zwart of wit

Ondanks dat ik het weet, vind ik het soms toch nog lastig om te genieten. Op rustige momenten verlang ik naar drukte en als ik omkom in het werk ben ik bang dat ik het niet aan kan. Gelukkig lukt het me steeds beter om de balans te vinden. In hoeverre dat bij mij past, want ik ben toch wel een persoon van uitersten. Zwart of wit. Vraag mijn vrienden en familie maar. Die beamen dat. Ik vind iets fantastisch of heel stom. Grijs? Dat ken ik niet. Daarom denk ik dat ik niet op zoek moet naar de balans, maar moet accepteren dat iemand ben van pieken en van dalen. Weet je jezelf veranderen breekt uiteindelijk op. Dat zag ik wel toen ik vier jaar in een baan zat waar ik niet mezelf was en probeerde iemand anders te zijn.

Om mijn verjaardag online een beetje met jullie te vieren deel ik dit recept voor super lekkere kokos-citroentaartjes. Ik maakte ze al eens in muffinvorm. Dat vond ik er toch iets minder feestelijk uitzien, dus besloot ik ze in een kleine taartvorm te bakken. Dit taartje is echt lenteachtig, vind ik dan. Fris en licht. Heerlijk gewoon! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laten jullie het me weten? Vind ik leuk!

Kokos-citroentaartjes
Voor 8 taartjes of 12 muffins

Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren - Little Spoon (4)

Dit zit erin:

  • 2 citroenen, het sap en de geraspte schil
  • 120 gram kristalsuiker
  • 120 gram geraspte kokos
  • 360 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 50 gram roomboter, gesmolten
  • 260 gram Griekse yoghurt
  • 80 milliliter melk
  • 1 vanillestokje, het merg
  • Optioneel: suiker met geraspte kokos gemengd voor de garnering

Dit heb je nodig:

  • Rasp
  • Snijplank + mes
  • 8 taartvormpjes (10 cm) of een muffinblik, ingevet
  • 2 beslagkommen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng in een beslagkom de suiker en citroenrasp met elkaar, tot de suiker geel is. Doe dit met je vingers. Voeg de kokos, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Roer tot alles gemengd is.
  3. Doe de eieren, roomboter, yoghurt, melk, vanille en citroensap in een andere kom. Meng goed en voeg bij de droge ingrediënten. Het wordt een vrij dik beslag.
  4. Schep het nu in de taartvormpjes of in je muffinblik. Besprenkel de kokos-citroentaartjes met de kokossuiker.
  5. Zet in de oven en bak zo’n 15 tot 18 minuten of tot de bovenkan goud bruin is en de binnenkant gaar. Dit check je dooreen satéprikker in het taartje te prikken. Als deze er schoon uit komt, mogen ze uit de oven. Gebruik je een muffinblik? Bak dan 22-24 minuten.

TIP! Deze kokos-citroentaartjes smaken ook goed met een klodder lemon curd!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook,tag Little Spoon op Instagram of op Twitteren gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren - Little Spoon (5)

Dit vind je misschien ook leuk

  • Walnotencake met walnotenlikeur
  • Citroen yoghurtcake met verse aardbeien
  • Indiase Love Cake uit Made in India
  • Zuid-Afrikaans melktaartje met geprakt rood fruit
Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren - Little Spoon (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6016

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.